Αυτοματοποιημένες Αποθήκες: καθ οδόν προς το φαινόμενο “lights out”

Αυτοματοποιημένες Αποθήκες: καθ οδόν προς το φαινόμενο “lights out”

Δεν υπάρχουν ίσως πολλές εγκαταστάσεις και αποθήκες που να λειτουργούν χωρίς γνώση στις μέρες μας. Ωστόσο, πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται σαφώς καθοδόν προς το φαινόμενο “lights out”, εξισορροπώντας αυτοματοποίηση και χειρονακτική εργασία, προκειμένου να βρουν τον σωστό συνδυασμό χαμηλού κόστους και καλύτερης εξυπηρέτησης πελατών. 

Ούτε η έννοια ούτε η ύπαρξη μίας “light out” εγκατάστασης ή αποθήκης είναι κάτι καινούριο. Αλλά, ας το παραδεχτούμε ξεκάθαρα, τέτοιου είδους επιχειρήσεις είναι ακόμα λίγες έως πολύ λίγες..

Αυτό δεν σημαίνει ότι το “lights out” φαινόμενο δεν είναι μια καλή ιδέα. Όντως είναι. Αλλά από το να εστιάζουμε σε εγκαταστάσεις που λειτουργούν με τον παραδοσιακό τρόπο, πρέπει να ακολουθήσουμε τον δρόμο προς το φαινόμενο “lights out”. Και αυτό το μονοπάτι μας οδηγεί κατευθείαν στον κόσμο της αυτοματοποίησης.      

Ειδικοί που ασχολούνται με την ανάλυση της λειτουργίας των επιχειρήσεων αναφέρουν ότι ελάχιστες εταιρείες έχουν ξεκινήσει να ζητάνε πληροφορίες για μία εγκατάσταση σχεδιασμένη σύμφωνα με το φαινόμενο “lights out”. Αλλά όλες όμως ενδιαφέρονται ξεκάθαρα να γυρίσουν στην αυτοματοποίηση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται.  

Οι απαιτήσεις των πελατών για καλύτερη – ταχύτερη και οικονομικότερη εξυπηρέτηση σε συνδυασμό με το αυξανόμενο κόστος εργασίας και την χαμηλή διαθεσιμότητα είναι ισχυρά κίνητρα για την περίπτωση αυτή. Αυτό δίνει έμφαση στην αυτοματοποίηση που θα μπορεί να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα σε τομείς της βιομηχανίας.  Επιπλέον, οι νέοι φορολογικοί νόμοι διευκολύνουν την ζήτηση της αυτοματοποίησης περισσότερο τώρα σε σύγκριση με ότι ίσχυε λίγους μήνες πριν.

Source: https://www.supplychain247.com/article/automated_warehouses_on_the_path_to_lights_out?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+sc247%2Frss%2Fsupplychain247+%28SupplyChain247%29

Share