Για την ομαλή λειτουργία μιας ομάδας χρειάζεσαι 3 πράγματα

Για την ομαλή λειτουργία μιας ομάδας χρειάζεσαι 3 πράγματα

Αν οι συνάδελφοι σου δε δουλεύουν καλά μαζί, υπάρχουν μερικοί τρόποι να αλλάξεις τη δυναμική της ομάδας. Όλοι – συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σου – πρέπει να λάβουν υπόψιν τους 3 πράγματα.

Αυτογνωσία

Αυτογνωσία προς τους γύρω σου

Προσωπική Υποχρέωση

  • Αυτογνωσία : Έχει να κάνει με την κατανόηση σου, στο πως οι αξίες σου ορίζουν τις επιλογές σου. Για να βελτιωθείς σκέψου πως τα συναισθήματά σου και οι υποθέσεις που κάνεις για κάποια γεγονότα σε οδηγούν στο να δράσεις/αντιδράσεις με συγκεκριμένο τρόπο. Προσπάθησε να μην αντιδράς και να περιμένεις μέχρι να καταλάβεις τι είναι αυτό που σε οδηγεί.
  • Αυτογνωσία προς τους γύρω σου: Έχει να κάνει με την κατανόηση σου, στο πως οι αξίες σου και οι πράξεις σου επιδρούν στους άλλους. Για να βελτιωθείς, δώσε λίγο προσοχή στο πως οι συνάδελφοι σου αντιδρούν σε πράγματα και γεγονότα, και ρώτα τον εαυτό σου (ή και εκείνους) τι θα μπορούσε να είναι αυτό που ορίζει τις αντιδράσεις τους.
  • Προσωπική Υποχρέωση : Σε βοηθάει να καταλάβεις πως βοηθάς και συμμετέχεις όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα. Για να βελτιωθείς ξεκίνα με την παραδοχή ότι φέρεις κι εσύ ένα μερίδιο ευθύνης για ότι ήταν αυτό που πήγε λάθος. Χρησιμοποίησε την εσωτερική και εξωτερική αυτογνωσία για να δεις και να καταλάβεις πως μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις

Adapted from “To Improve Your Team, First Work on Yourself,” by Jennifer Porter

Share