14/02 Άγιος Βαλεντίνος! Πόσο εύκολα φτάνουν τα τριαντάφυλλα στα χέρια μας φρέσκα και έγκαιρα ;

14/02 Άγιος Βαλεντίνος! Πόσο εύκολα φτάνουν τα τριαντάφυλλα στα χέρια μας φρέσκα και έγκαιρα ;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αγοράζουν τα περισσότερα τριαντάφυλλα στον κόσμο για τη γιορτή των ερωτευμένων και για τη γιορτή της μητέρας. Χρειάζονται πολλά προσόντα ώστε να παρέχετε φρέσκα τριαντάφυλλα και στη σωστή θερμοκρασία στο Βαλεντίνο σας.

Τα τριαντάφυλλα, όπως όλα τα ευπαθή προϊόντα, χρειάζονται συγκεκριμένη θερμοκρασία για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους. Χωρίς την κατάλληλη θερμοκρασία, τα τριαντάφυλλα κινδυνεύουν να ανθίσουν και να μαραθούν πριν ακόμα προλάβουν να φτάσουν στα χέρια σας. 

Έτσι λοιπόν τα τριαντάφυλλα ταξιδεύουν πολλά χιλιόμετρα από το χωράφι έως τα καταστήματα. 80% των λουλουδιών που πωλούνται για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έρχονται από τη Λατινική Αμερική. Το 12% είναι εγχώρια παραγωγή ενώ το 8% φτάνει από άλλους προορισμούς. 

Από αυτά τα περισσότερα έρχονται από την Κολομβία (142,252), ακολουθεί το Εκουαδόρ (79,342), η Γουατεμάλα (2,529), και τέλος η Κόστα – Ρίκα (20). Η μεταφορά αρχίζει πολλές εβδομάδας πριν την ημέρα του εορτασμού και τα καλύτερα λουλούδια έρχονται πρώτα. Σε κάθε βήμα της διαδικασίας μεταφοράς, υπάρχει μεγάλο ρίσκο τα λουλούδια να εκτεθούν σε θερμότερη από την επιτρεπτή θερμοκρασία, η οποία θα τους προκαλέσει γρηγορότερη φθορά από την προβλεπόμενη.

Η σωστή εταιρία Logistics πρέπει να μπορεί να διατηρήσει και τη θερμοκρασία αλλά και το κόστος σε σταθερά επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια μεταφοράς, έτσι ώστε τα τριαντάφυλλα να φτάσουν φρέσκα και να διατηρηθούν μαζί με το Βαλεντίνο σας όσο περισσότερο γίνετε.

Source: http://www.supplychain247.com

Share