Τα Reverse Logistics δεν αποτελούν πλέον μια δεύτερη σκέψη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Τα Reverse Logistics δεν αποτελούν πλέον μια δεύτερη σκέψη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Μια proactive προσέγγιση για την αντίστροφη εφοδιαστική αλυσίδα μπορεί να αποτρέψει την άνοδο στα ύψη του κόστους εργασίας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την εξυπηρέτηση των πελατών.

Στην αλυσίδα εφοδιασμού, τα reverse logistics έχουν γίνει ένα κορυφαίο θέμα ως προς τη διαχείρηση, καθώς οι e-retailers και οι κατασκευαστές άμεσων καταναλωτικών αγαθών αναζητούν τρόπους αντιμετώπισης του υψηλού ποσοστού των επιστροφών των πελατών.

Το National Retail Federation προβλέπει ότι οι πωλήσεις στο διαδίκτυο θα κλείσουν μεταξύ 427 και 443 δισ. δολαρίων μέχρι τα τέλη του 2017 και θα αυξηθούν κατά τρεις φορές υψηλότερα από τα επίπεδα της ευρύτερης βιομηχανίας. Αλλά το πρόβλημα για τους πωλητές στο διαδίκτυο είναι ότι περίπου το ένα τρίτο των αγορών στο Διαδίκτυο αφορά επιστρεφές, σε σύγκριση με τις αποδόσεις των φυσικών καταστημάτων όπου επιστρέφεται περίπου το 9%.

Σε μια προσπάθεια να συμβαδίσει με τους κορυφαίους λιανοπωλητές Διαδικτύου, σχεδόν το 50% των ηλεκτρονικών καταστημάτων προσφέρουν τώρα δωρεάν αποστολή για τις επιστροφές. Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι ημέρες του restocking fee 20% έως 25%, καθώς η Amazon και άλλοι κυρίαρχοι διαδικτυακοί λιανοπωλητές έχουν οδηγήσει τις προσδοκίες των πελατών για δωρεάν ή μειωμένη μεταφορά των παραγγελιών καθώς και αγορές που φθάνουν μέσα σε μια μέρα ή δύο όπως και δωρεάν ή με πολύ μειωμένο κόστος επιστροφής.

Με τον όγκο των επιστρεφόμενων εμπορευμάτων να αυξάνεται κατά 50% έως 80%, οι εταιρείες αγωνίζονται με το πώς να διαχειριστούν τις επιστροφές εγκαίρως είτε στις δικές τους εγκαταστάσεις είτε στην αγορά χονδρικής εκκαθάρισης. Η αύξηση των επιστροφών προκάλεσε την ανάπτυξη των off-season λιανοπωλητών και των off-brand retailers, οι οποίοι έχουν τώρα όλο και περισσότερα προϊόντα προς πώληση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα εμπορεύματα πωλούνται από τις αποθήκες απευθείας, μερικές φορές χωρίς να μπορούν οι έμποροι λιανικής πώλησης να ελέγχουν το περιεχόμενο. Αλλά πόσο καιρό θα είναι αυτό βιώσιμο;

Οι αλυσίδες εφοδιασμού ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν σχεδιαστεί ώστε να προωθήσουν νέα προϊόντα έξω από την πόρτα, να τα επεξεργαστούν και να τα επιστρέψουν σε ένα επιθυμητό επίπεδο πωλήσεων. Ενώ ο υψηλός βαθμός απόδοσης προκαλεί πονοκεφάλους για τους πωλητές του Διαδικτύου, δημιουργεί νέες ευκαιρίες για εταιρείες που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν συστήματα διαλογής και διανομής.

Αποτέλεσμα εικόνας για Reverse Logistics

Η πραγματική πρόκληση είναι ότι η αντίστροφη εφοδιαστική είναι εξαιρετικά έντονη και επίπονη. Τα επιστραφέντα εμπορεύματα μπορούν ή όχι να είναι στην αρχική τους συσκευασία και οι ετικέτες μπορούν ή όχι να έχουν επιστραφει. Κάθε επιστρεφόμενη συσκευασία πρέπει να ανοίξει με το χέρι, να επιθεωρηθεί με το χέρι, να διαχωριστεί με το χέρι, να ανασυσκευαστεί και να επανατοποθετηθεί για μεταπώληση.

Μέχρι τώρα, τα συστήματα διαλογής και διανομής δεν θεωρήθηκαν ποτέ ως η βιώσιμη επιλογή για την αντίστροφη εφοδιαστική, διότι οι όγκοι δεν ήταν εκεί. Αλλά η αυτοματοποίηση για τη διαχείριση των επιστροφών σε μια αποθήκη έχει τώρα και αυτή ROI. Η ίδια τεχνολογία που για δεκαετίες έχει επιτρέψει στις εταιρείες να μειώσουν το κόστος εργασίας και να αυξήσουν την αποδοτικότητα, βρίσκετε ξανά στο εμπρόσθιο τμήμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη της μείωσης του ανθρώπινου δυναμικού και για την αύξηση της αποτελεσματικότητας στην ανασυσκευασία.

Δεδομένου ότι περίπου το 80% της εργασίας είναι στη μεταφορά αντικειμένων εντός του κέντρου διανομής, η απόδοση επένδυσης(ROI) σε ένα σύστημα διαλογής υψηλής ταχύτητας μπορεί γρήγορα να αποτελέσει μια σημαντική επένδυση για μια επιχείρηση που επεξεργάζεται περισσότερα από 10.000 έως 15.000 αντικείμενα ανά ώρα. Ένας off-price χονδρέμπορος μπορεί να επεξεργάζεται μέχρι και 100.000 αντικείμενα ανά ώρα. Αυτό μεταφράζεται σε μια ανάγκη για 600 έως 700 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. Τα συστήματα διαλογής, όπως τα cross-belt και τα  loop sorters, μπορούν να μειώσουν το εργατικό δυναμικό κατά 30% έως 40%. Ως προς τη διαδικασία, μόλις οι επιστροφές κατανεμηθούν με το χέρι, η αυτοματοποιημένες μέθοδοι μπορεί να αναλάβουν τη μεταφορά των αντικειμένων σε μια τελική ταξινόμηση σε μια σειρά πακέτων.

Οι προβλέψεις όσον αφορά τις πωλήσεις στο Διαδίκτυο από τους διεθνείς φορές δείχνουν ότι θα συνεχίστουν να αυξάνονται σημαντικά, φθάνοντας τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020. Αυτό το επίπεδο αύξησης των πωλήσεων και οι αντίστοιχες αποδόσεις καταδεικνύουν περαιτέρω τη σημασία της αντιμετώπισης της αντίστροφης εφοδιαστικής αλυσίδας.

Source
Share