Οι 3 σημαντικότεροι λόγοι για να κάνετε Οutsource τις δραστηρίοτητες Logistics

Οι 3 σημαντικότεροι λόγοι για να κάνετε Οutsource τις δραστηρίοτητες Logistics

Είτε πρόκειται για μια μικρή επιχείρηση είτε για μεγάλο όμιλο, κάθε εταιρεία έχει το δικό της πεδίο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Το πεδίο που ειδικεύεται μια επιχείρηση, και οι δραστηριότητες οι οποίες την κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό πρέπει να αποτελούν το τροχοπέδη για την επιχείρησή σας. Για τους περισσότερους ανθρώπους που ασχολούνται με την παραγωγή, το εμπόριο, η ναυτιλία και οι εμπορευματικές μεταφορές ενδέχεται να μην αποτελούν βασική δραστηριότητα, αλλά είναι κάτι που πρέπει να δίνουν εξίσου τη πρέπουσα σημασία.

Οι δραστηριότητες της ναυτιλίας, εμπορευματικών μεταφορών και εφοδιαστικής μπορούν να είναι αρκετά σύνθετες και περίπλοκες αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά καθώς περιλαμβάνουν διάφορα στάδια παρακολούθησης, τεκμηρίωσης, χειρισμού νομοθεσιών και ρυθμιστικών φορέων. Για το λόγω αυτό υπάρχουν ειδικοί για να χειριστούν αυτές τις συγκεκριμένες δραστηριότητες και στο άρθρο αυτό παρατίθενται 3 καλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να αναθέσετε τις ανάγκες σας σχετικά με την εφοδιαστική σε αυτούς τους ειδικούς, αντί να τις χειριστείτε μόνοι σας.

Ξεγνοιασιά & Αποδοτικό Logistics Management

1) Ένας αξιόπιστος πάροχος υπηρεσιών logistics που έχει εμπειρία σε όλους τους τρόπους μεταφοράς – οδικές, σιδηροδρομικές, αεροπορικές και θαλάσσιες είναι σε θέση να παρέχει οικονομικά πιο συμφέρουσες και αποδοτικές λύσεις μεταφοράς φορτίου είτε unimodal είτε multimodal με βάση τις απαιτήσεις σας.

2) Μπορούν να ελέγχουν και να παρακολουθούν τη διαδικασία ολοκλήρωσης των παραγγελιών και να οργανώνουν κρίσιμα στοιχεία της επιχείρησης όπως αποθήκευση φορτίου, διανομή και παράδοση σύμφωνα με τις παραγγελίες χωρίς να χρειάζεται να μικροδιαχειριστεί ο αποθέτης τη διαδικασία ή να επενδύσει σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία.

3) Η ύπαρξη καλής σχέσης με τους μεταφορείς εξασφαλίζει στον αποθέτη ότι θα έχει τον απαιτούμενο χώρο και θα μπορέσει να διαπραγματευτεί τα ναύλα χρησιμοποιώντας την αγοραστική δύναμή του, η οποία συνήθως συμπληρώνεται από τον όγκο τους.

4) Η παροχή συμβουλών επίσης για τις σχετικές απαιτήσεις εγγράφων, άδειες, κλπ. Όχι μόνο στη χώρα που ενδιαφέρεστε αλλά και τον προορισμό ή τη χώρα προέλευσης ανάλογα με το αν πρόκειται για εξαγωγές ή εισαγωγές. Επίσης υπάρχει γνωσιακό πεδίο για τυχόν ιδιαιτερότητες στα λιμάνια μεταφόρτωσης που προσεγγίζουν στον προορισμό που επιθυμεί ο πελάτης.

5) Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν δημιουργήσει μια νέα φυλή 3PL , που χρησιμοποιoύν τεχνολογίες αιχμής όπως το IoT (Internet of Things), Big Data, Analytics, Apps για τη δημιουργία ψηφιακών εμπορευματικών πλατφορμών που δημιουργούν αποτελεσματικότητα μέσω νέων καινοτόμων λύσεων.

6) Αυτές οι ψηφιακές πλατφόρμες επιτρέπουν στον αποστολέα να εφαρμόσει αλλαγές που βασίζονται στην τεχνολογία σε βασικές λειτουργίες εφοδιαστικής σε διάφορες εσωτερικές διαδικασίες που καλύπτουν την προμήθεια της αλυσίδας εφοδιασμού, τον προγραμματισμό πωλήσεων και την εξυπηρέτηση πελατών

Εξοικονόμηση Χρόνου, Χρημάτων & Προσπάθειας

Η εξωτερική ανάθεση τόσο του αποθηκευτικού έργου σας όσο και του μεταφορικού στους κατάλληλους συνεργάτες όχι μόνο σας επιτρέπει να έχετε πλήρη ψυχική ηρεμία, αλλά και να εξοικονομείτε πολύ χρόνο και χρήματα που διαφορετικά θα χρειαστείτε να επενδυθούν σε γενικά έξοδα προσωπικού, διοίκησης, παρακολούθησης, πιθανών κυρώσεων κλπ. 

Ο πάροχος υπηρεσιών θα λάβει επίσης όλα τα πιθανά προβλήματα καθώς θα πρέπει να χειριστεί την εκτίμηση κινδύνου, τη διαχείριση των κινδύνων αυτών που σχετίζονται με τις ναυτιλιακές και εμπορευματικές δραστηριότητες και πολλά άλλα που αποτελούν πονοκέφαλο όταν δεν αποτελεί κύρια δραστηριότητα μιας επιχείρησης το κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας. Τα χρήματα που εξοικονομούνται έτσι μπορούν να διοχετευθούν ξανά στην κύρια δραστηριότητά σας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Outsource

Ανάπτυξη Δικτύου & Ευκαιριών

Χρησιμοποιώντας μια εξειδικευμένη εταιρεία εφοδιαστικής, ειδικά μια εταιρεία με παγκόσμιο δίκτυο, σας παρέχει αξιόπιστη πρόσβαση σε πράκτορες και ένα αξιόπιστο δίκτυο ανά τον κόσμο.

Έχοντας έναν αξιόπιστο partner όχι μόνο επιτρέπει στην επιχείρηση να λειτουργεί με οικονομικά αποδοτικότερο τρόπο, παρέχει επίσης την ευκαιρία να αυξηθεί η παγκόσμια επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία διαφορετικά μπορεί να μην ήταν δυνατή λόγω έλλειψης αξιόπιστων συνεργατών.

Επιλέγοντας έναν αξιόπιστο εταίρο logistics και έχοντας ανοιχτή διαπραγμάτευση μαζί του από την πλευρά της επιχείρησής , υπάρχει η δυνατότητα ευελιξίας ανάπτυξης στην περιοχή στην οποία ενδιαφέρει μια εταιρεία να μεγαλουργήσει.

Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται οι επιχειρήσεις να ανησυχούν για το χώρο αποθήκευσης του φορτίου τους αν αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με την αγορά. Ο συνεργάτης της εφοδιαστικής μπορεί πάντα να κατανοεί την κλίμακα της εκάστοτέ επιχείρησής και να προσαρμόζει τις προσφορές του προς τα πάνω ή προς τα κάτω σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας.

Summing up

Όταν πολλές επιχειρήσεις ασχολούνται με μια περιοχή που δεν είναι εξοικειωμένες όπως η αποθήκευση, η μεταφορά και γενικότερα η εφοδιαστική, μπορεί να αποδειχθούν οι δραστηριότητες τους αρκετά πιο ακριβές αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά. Είναι προτιμότερο κάποιος να πληρώνει για να είναι ασφαλής παρά για να προσπαθεί να σώσει τις καλές εντυπώσεις εις διπλούν. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να αφήσει την επιχείρηση σε έμπειρα χέρια που έχουν χειριστεί αυτές τις δραστηριότητες για χρόνια και γνωρίζουν τη λειτουργία του κλάδου.

Source

Share