ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι είναι 3PL ή Third Party Logistics;

3PL ή Third Party Logistics είναι ο τομέας παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών logistics μέσω συνεργατών (contract logistics), για ένα κομμάτι ή για ολόκληρη τη διαχείριση της αλυσίδας ανεφοδιασμού scm (supply chain management) των πελατών μας.

Γιατί είναι σημαντικό να συνεργαστώ με μια εταιρία που παρέχει logistics management;

Για να μπορείτε να είσαστε ανταγωνιστικός στην αγορά σας, θα πρέπει να έχετε τα προϊόντα σας διαθέσιμα στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή, και με τον πιο οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο. Αυτό κάνει μία εταιρία logistics για εσάς, προσφέροντας ευελιξία, διαχείριση κόστους και χρόνου, χαμηλή δέσμευση κεφαλαίων και ανάπτυξη στην επιχείρησή σας.

Πώς εξυπηρετούνται οι δικές μου ανάγκες σε ένα σύστημα διαχείρισης διαφορετικών πελατών;

Κατά την έναρξη μιας νέας συνεργασίας, προσδιορίζουμε επακριβώς τις ανάγκες σας, ποσοτικές και ποιοτικές, ανάλογα και με την κατηγορία των προϊόντων που θέλετε να διαχειριστούμε, και προσαρμόζουμε τις προδιαγραφές των υπηρεσιών μας – warehousing, inventory, transportation, shipping κ.ά – σε αυτές.

Τι είναι green logistics;

Η ανάπτυξη των green logistics αφορά στη δημιουργία υπηρεσιών, υποδομών και τεχνολογιών που μειώνουν στο ελάχιστο το ενεργειακό αποτύπωμα των logistics. Από το σημείο προέλευσης μέχρι το σημείο κατανάλωσης, όλες οι υπηρεσίες forwarding και reverse logistics, σχεδιάζονται με γνώμονα οικονομική και οικολογική βέλτιστη διαχείριση. Στον όμιλο FDL επενδύουμε σε συστήματα και διαδικασίες αποθήκευσης και επιλογής προϊόντων, σε οχήματα τελευταίας τεχνολογίας και μεθόδους αποδοτικής χρήσης τους, μεθόδους ανακύκλωσης, συστήματα μείωσης κατανάλωσης ενέργειας, κ.ά.

Τι είναι reverse logistics;

Reverse logistics είναι ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και ο έλεγχος αποτελεσματικών και αποδοτικών τρόπων διαχείρισης προϊόντων, από το σημείο της κατανάλωσης προς το σημείο προέλευσης (π.χ. ληγμένα φρέσκα προϊόντα).

Μπορώ να παρακολουθώ τη θέση του προϊόντος μου;

Στον όμιλο FDL έχουμε αναπτύξει συστήματα ιχνηλασιμότητας και real-time reporting που σας επιτρέπουν, να γνωρίζετε πού βρίσκονται τα προϊόντα σας ανά πάσα στιγμή, από την εισαγωγή τους στην αποθήκη έως και την επιστροφή εμπορευμάτων καθώς και τη διαχείριση αντικαταβολών.